Çarşamba, Mart 14

Pembe-Mavi...


Upuzun bir bekleyişin ve sabrın ardından gelen bir bebek var... Şimdi anneciğinin sıcacık karnında.. Bu habere çok sevinmiştim, canı gönülden.. Sevgili arkadaşımı kutlamak istedim, tabii bir de beslemek :))) Bugün misafirimdi kendisi. Sevgili Filizciğim, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...

İşte tarif ve yapım aşamaları...
Malzemeler-Pandispanya
4 oda ısısında yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet şekerli vanilin
1/2 çay bardağı buğday nişastası
2 çay bardağı un
1 poşet kabartma tozu
Islatmak için 1 çay bardağı süt
Malzemeler- İç dolgu
2 poşet krem şanti(75gr*2)
1,5 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı fındık kırığı(ceviz de olur)
1 çay bardağı damla çikolata
2 adet minik doğranmış muz (istediğiniz herhangi bi meyve)
500 gr şeker hamuru, mavi, pembe gıda boyası
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 2 dakika çırpalım. Diğer malzemeleri ilave edip 1 dakika daha çırpalım. Hamuru yağlı kağıt serilmiş 35x42 boyutlarına bir tepside, 160 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. (Ben 22 ve 25 cmlik iki ayrı kelepçeli kalıba hamurumu paylaştırıp pişirdim.) Soğuyan kekten 19 cm ve 25 cm çaplarında iki ayrı daire çıkaralım. Derin bir kasenin içini streç film ile kaplayalım. Büyük daireyi kaseye oturtalım. İçini süt ile ıslatalım. Fındıkları bir tavada kavuralım. Krem şantileri süt ile çırpalım, içine fındık, damla çikolata ve muz parçaları koyalım. Hazırladığımız bu harcı kaseye boşaltalım ve üzerini düzleyelim. Küçük keki üzerine kapatıp streç ile saralım. Buzdolabına kaldıralım. 4-5 saat bekletelim.


Şeker hamurumuzdan ceviz kadar iki parça ayıralım. Geri kalanını pastamızın büyüklüğüne göre açalım. Üzerini kaplayalım ve etrafındaki fazlalıkları keserek çıkaralım. Kalan parçaları birleştirip yoğuralım ve tekrar açalım. Alt kenarı daha uzunca olan bir dikdörtgen kesip çok az su ile pastanın alt kısmına, etek oluşturacak şekilde yapıştıralım. Eteğin alt kısmına elimizle volan verelim. İki adet kaseyi (siz minik kekler pişirebilirsiniz bunun için) ters çevirip kağıt peçete ile kasenin arkasındaki varsa renk ve detayları gizleyelim. İki parça hamurla kaplayalım, pastamızın üst kısmına dayayalım. Birleşim yerini gizlemek için 2 parmak eninde uzunca bir parça keselim ve pasta ve kaselerin üzerine yerleştirelim. (Ben yapıştırmadan öylece bıraktım)
İki küçük dikdörtgen parçayı elbisenin askısı olacak şekilde kaselerin iki yanına yanaştıralım.


Son olarak iki uzun hamur parçasından kurdele ve uçlarını oluşturup elbiseye oturtalım. Göğüs kısmına küşük düğmeler ekleyelim. Önceden ayırdığınız hamurları gıda boyası ile renklendirerek hazırladığınız çiçeklerle (ben cinsiyet belli olmadığı için pembe ve maviyi bir arada kullandım.) elbiseyi istediğiniz gibi süsleyin. Eğer cinsiyeti belliyse, elbiseyi tümden mavi ya da pembe yapabilirsiniz ama ben gıda boyası yemesini istemediğim için şeker hamurumu beyaz bıraktım.



19 yorum:

  1. Esra'cim gene muhtesem bir pasta olmus.
    Ayrica arkadasini da cani gonulden tebrik ediyorum, Allah tamamina erdirsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Esra super olmus cok begendim bunu :) Arkadasinida tebrik ediyor saglikli bir sekilde bebegini kucagina almasini diliyorum canim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş hamileliğinde etkisiyle duygulanmıştır arkadaşınız böyle sürprizleri çok seviyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Esracım süpersin. Harika bir pasta olmuş. Arkadaşında inşallah sağlıklı bir biçimde bebeğine kavuşur.

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. Ben bu pastaya bayıldım,bayıldım,bayıldıııımmm...

    YanıtlaSil
  6. canım, o kadar hoş bir pasta olmuş ki...bravo valla...kutlarım...ellerine sağlık...ben de şu minik çiçekleri nasıl yaptın onu merak ettim...bende gruptayım....

    www.angelsdesign.blogcu.com

    YanıtlaSil
  7. Ebru YETİM

    HEM PASTAN HEM DE MANEVİ DEĞERİ ÇOK GÜZEL.ELLERİNE SAĞLIK.YAKINDA PASTA YAPMAYI MESLEK OLARAK SEÇERSEN HİÇ ŞAŞIRMAYACAĞIM.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş Esra bu pastaaa. Harika, zaten şekli icabı çok duygusal :) muhteşem.

    YanıtlaSil
  9. Yaşasın, yaşasın.. Yeni bebek bütün kısmetiyle gelir inşallah...sağlıkla ve mutlulukla... Bu pastayı görünce acaba 2.ciyi mi yapsam diyorum! sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, tek tek cevap vermek isterdim ama bu aralar o kadar yoğun ve yorgunum ki.. Daha bir sürü tarifim var ekleyecek ama elim gitmiyor, bahar da gelmedi ki bahar yorgunluğu desem.. Kafa dağınıklığı diyebilirim.. Neyseki beni dinleyen duyan birileri(sizler) var, da içimi döktüm üstü kapalı.. Sağolun varolun içten yorumlarınızla..
    Not: Fatoşcum minik çiçek kalplarımla yaptım canım.

    YanıtlaSil
  11. esra hanım bir kaç postta şeker hamurunu kendiniz hazırlıyormuşsunuz rica etsem hangi marka pudra şekeri kullandığınızı yaza bilirmisiniz

    YanıtlaSil
  12. pardon yanlış yazdım daha önceki bir kaç yazınızda okumuştum şeker hamurunu kendiniz yapıyormuşsunuz rica etsem hangi marka olduğunu yazabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Melike, benim kullandığım şeker hamuru istanbul Göztepede pastaneler için üretim yapan Saray Ticaretin pudra şekeri. Temin etmek isterseniz http://www.pudrasekercicelalusta.com/pudrasekerci/index.htm
    linkini inceleyebilirsiniz.
    Sevgilerimle,
    Esra

    YanıtlaSil
  14. Baktıkca bakasım,okudukca okuyasım geldi canım.Ne kadar güzel olmuş.Tekrar tebrikler,sana ve arkadaşına...

    YanıtlaSil
  15. merhaba
    Esra'cım harika olmuş
    ne hoş ne düşünceli bir fikir bayıldııııııııııım
    arkaşın için dileklerim seninkilerle aynı
    sevgiler canım
    öptüm
    http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  16. Hülya ve Esra teşekkür ederim sıcacık yorumlarınıza,
    Sevgilerimle,
    Esra

    YanıtlaSil
  17. Esracım pasta muhteşem olmuş ellerine sağlık, sevgili Filiz Hanıma da cici bebeğine sağlıklı günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  18. merhaba,
    blogunuzu ilk kez ziyaret ediyorum. Pasta modellerinizi çok beğendim.Özellikle hamile olan süper!
    ellerinize sağlık!
    arkadaşınızı da şimdiden tebrik ederim :)
    Sevgiler
    Pinar
    mutlu-firin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  19. İşte bu pasta benim pasta maceramın başlangıcı oldu. Çok güzel ve detaylı anlatımınız sayesinde hamileliğimde bu pastayı yaptım. O gün bugündür de her fırsatta pasta yapıyorum. Teşekkürler!

    YanıtlaSil