Pazar, Mart 18

Çilekli Tartlar...

İşte size yapımı çok kolay ama bir o kadar da lezzetli bir tart tarifi. Bu tartı benim gibi küçük küçük kalıplarda veya tek bir büyük tart kalıbında hazırlayabilir, üzerine dilediğiniz meyvelerden koyabilirsiniz.

Tart Hamuru için Leman Cılızoğlu'nun temel tart hamuru tarifini kullandım. İşte malzemeler ve yapılışı...

Malzemeler:
250 gr. un (10 çorba kaşığı)
150 gr. yumuşak tereyağı
50-100 gr pudra şekeri (Seçtiğiniz meyve tatlı ise 50 gr, ekşimsi ise 100gr pudra şekeri kullanmalısınız. Ben 75 gr. kullandım)
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 fiske tuz
Dilediğiniz meyve veya meyveler
Kreması
1 paket dr. oetker dolgu kreması
1 su bardağı süt
1 paket dr. oetker tart jöle

Yapılışı:
Tüm hamur malzemelerinden hamur yapılır. Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. Daha sonra merdane ile yarım cm. kalınlığında açılıp kalıpla tart kalıplarına uygun bir kalıpla kesilir. Yağlanmış kalıplara yerleştirilir. Fazla kabarmaması için taban kısımlarında çatal ile bir kaç yerinden delik açılır. 180 derecede pembeleşene kadar pişirilir, dışarıda soğumaya bırakılır. Süt ile dolgu kreması çırpılır. Soğuyan tartlara paylaştırılır. üzerine dilimlenmiş meyveler yerleştirilir. Tart jölesi tarifine göre hazırlanıp meyvelerin üzerine azar azar paylaştırılır.




13 yorum:

  1. Esracım bu yapılırmı şimdi. Gecenin bu saatinde canım nasılda çekti şimdi. Elerine sağlık. Öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Esracim

    Ellerine saglik gercekten cok guzeller. COk severim ozellikle de boyle kucuk meyveli tartlari ve de cileklisini tercih ederim genelde. Denemek rafz oldu. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba Esra hanım ne güzel bir sayfa bu blogunuzu ilk ziyaretim ve çok beğendim tebrik ederim şeker hamuru kaplamalarınızda oldukça başarılı bende sayfama beklerim sevgilerr damla

    www.cedene.com

    YanıtlaSil
  4. çileğe bayılırım hele bir de tart olursa.. ellerinize sağlık . ben de bebeğimi uyutunca kendimi mutfağa atıyorum.tarifi mutlaka deneyeceğim. yorumlarımı iletirim.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. çilekli tartlar çok güzel görünüyorlar. ben de bebeğimi uyutunca kendimi mutfağa atıyorum. bu tarifide mutlaka deneyeceğim. yorumlarımı yazarım.

    YanıtlaSil
  7. Günaydın ve ellerine sağlık Esracığım. İçine kendi yaptığımız muhallebiden koyabilir miyiz diye bir sorum olacak sana? Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Seldacım teşekkür ederim, keşke İstanbul'da olsaydın da birbirimizin hazırladıklarına bakma şansımız olsaydı.

    Nükhetcim teşekkür ederim uğradığın için, bir karışıklık yaratmamak uğruna(acemi aşçı) yaptığın enfes pastaya ve pideye yorum yazamadım, sanma ki güzel olmamışlar, ağzımın suyunu zor topladım o bol kıymalı pideleri görünce, eline sağlık.

    Damla merhaba, çok memnun olduğum geldiğine, hemen baktığım kadarıyla dopdolu bir blogunuz var. Bundan sonra görüşmek üzere..

    Çerkez kızı çok memnun oldum sayfamda geldiğine. Tariflerin çok güzel mutlaka denemek istiyorum yakın zamanda.

    Ayşem teşekkür ederim, tabii neden olmasın koyuca hazırlarsın dökülme riskine karşı, çok da lezzetli olur eminim.

    Sevgilerimle,
    Esra

    YanıtlaSil
  9. OFFF SUPER YAA
    CILEKLI HERSEYE BAYILIRIM
    TEBRIKLER
    yesimceyemek

    YanıtlaSil
  10. çok çabuk oldu belki ama tarifinizi denedim.biraz değişik bir şekil verdim ancak tadı nefis oldu. teşkkürler.

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık,
    bu verdiğiniz miktar malzemelerle kaç adet küçük tart elde ettiniz?
    teşekkürler...
    Hamire Elif Tanrıverdi

    YanıtlaSil
  12. Esra'cim bu cilekli tartlar, bu hafta bizim firin da tanesi 1 euro'ya dusmus satiliyor. Esas fiyati 1,50. Ama senin elinden yapilanlarin degeri bile olculemez... Mmmm cok lezzetli gorunuyor... Sevgimle Mine(bebekkokusu)

    YanıtlaSil
  13. Harika görünüyor ellerinize sağlık
    Bloğunuzda gezndim biraz çok keyifli vakit geçirdim yaptıklarınızın hepsi birbirinden güzel:)
    Takipte olucam
    Sevgiler

    YanıtlaSil