
Bu ayki etkinlik konusu duyurulur duyurulmaz aklıma madımakla yapılan bir tür gözlemeyi yapma fikri geldi. Bu gözlemeyi kayınvalidem çok güzel yapar. Ben de kendisinden öğrendim ama malesef madımak bulamadım. Bu nedenle sadece yapılışını vermek istiyorum. Madımak otu doğada kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Bu otu bahar aylarında (Ben bostancı pazarından buluyordum) semt pazarlarında bulabilirsiniz. Ayrıca ıspanak yemeği gibi pişirirseniz de inanılmaz lezzetli bir yemek oluyor. Tabii daha başka bir sürü yemek yapılabiliyor madımak ile...
...Ve tabii evsahibimiz sevgili Asya'ya teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Son derece titiz bir şekilde tarifleri derleyip toplayıp, her blogu ayrı ayrı ziyaret ederek birbirinden sıcak yorumlarıyla blogunda sunduğu için.
Malzemeler:
Yarım kilo ayıklanıp yıkanmış madımak
1 orta boy incecik kıyılmış soğan
1,5 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Hamuru için:
1 su bardağı su
Aladığınca un
1 çay kaşığı tuz
Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta tabak büyüklüğünde açın. Bir tavaya yağı koyun, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine madımakları koyup tekrar kavurun. Her bir açılmış hamurun yarısına, iki çorba kaşığı kadar madımaklı içi yayın ve diğer yarıyı üzerine kapatın. Isıtılmış yağsız tavada (sac olursa daha iyi olur) her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
Esra'cim
YanıtlaSilEllerine saglik, hem gozleme ve hem de alttaki tartlar enfes duruyor. Cok guzel olmuslar.
Iyi haftalar ve sevgiler
Aybikecim teşekkür ederim. Madımak bulur bulmaz yapıp resimiyle koyacağım.
YanıtlaSilSevgilerimle,
Esra
Ellerine sağlık Esra, valla canım çekti :))). Şu kilolarla başım dertte olmasa ne güzel olurdu :)
YanıtlaSilEsracım annemde çok yapardı madımağı ama o zamanlar mutfağa pek ilgim olmadığından nasıl bir şey olduğunu bile unuttum :) Sevgilerimle..
YanıtlaSilEsracığım ağzına sağlık..ne güzel anlatmışsın...resmini görsek daha güzel olacaktı ama...sevgiler...
YanıtlaSilözlem
http://leziz.blogcu.com
Esracim
YanıtlaSilYapamadigin halde tarifini yazman bile buyuk incelik. Ustelik sanirim bu otlar oyle ha deyince bulunmuyorlar. Sevgiler
Sevgili Esra,
YanıtlaSiltarifin beni küçüklüğüme götürdü, anneannem yapardı gerçektende muhteşem olurdu..unutulan lezzetleri bulmak çok güzel..ellerine sağlık..sevgiler
Teşekkür ederim arkadaşlar, aslında mahcubum ama bulması kolay olmuyor İstanbul'da. Güzel sözlerinizle içimi rahatlattınız, sağolun.
YanıtlaSilSevgilerimle,
Esra
MERHABA
YanıtlaSilESRACIM ;
HARİKA ELLERİNE SAĞLIK
OT ETKİNLİĞİDE BAYAĞI ŞENLİKLİ GEÇTİ YANİ
SEVGİLER CANIM
Esra'cım inşallah bulunca yaparsın, çok güzel olduğuna eminin tadının, sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Gözlem süper de ya o çilekli tartlara ne demeli....Süppperrr..
YanıtlaSilGözlemenin her türüne bayilirim Esracim, sago ltarifin icin ama bende madimak bulamam sanirim, ispanakla yaparim bende:)
YanıtlaSilBlogcu arkadasi olalim mi? Arkadas listeme eklerim seni, sevgiler..
www.kelebekk.blogcu.com
Hepinize çok teşekkür ederim, güzel sözleriniz çok mutlu etti, etkinliğe tam katılmış gibi hissettim, biraz yarım kalmıştı da.. :(
YanıtlaSil